diumenge, 2 de desembre del 2012

PRESENTACIÓ DEL CURT "LOS PECES NO SE MOJAN"


 
El passat 28 de novembre es va presentar a Barcelona “Los Peces no se Mojan”, el primer curt d’ animació creat per nens amb i sense discapacitat. El projecte te com a objectiu arribar a les escoles de tota España com a eina per a sensibilitzar a alumnes i professors y ajudar a millorar l’ inclusió dels nens amb síndrome de Down en l’ entorn escolar.

El projecte es el resultat de mes de dos anys de treball conjunt de 12 nens, 6 d’ ells amb síndrome de Down, que han participat en tot moment en el procés creatiu del curt convertint-se en guionistes, il·lustradors i creadors de la música.

“Los Peces no se Mojan” es una iniciativa de El Mundo al revés per a la fundació Invest for Children, que ha comptat amb l’ assessorament de Down España i la participació de la Fundació Alain Afflelou com a principal finançador de la producció. Així com la col·laboració del Museu d’ Art Contemporani de Barcelona que ha cedit l’ us de les seves instal·lacions per poder presentar el projecte.
 
En el projecte han participat molt activament els periodistes Manel Fuentes i Carme Barceló, que després de varies sessions amb els nens, han redactat un conte que zona origen al curt d’ animació. També han participat al projecte la model Martina Klein i el coach televisiu Pedro Garcia Aguado. Els quatre han doblat les veus dels principals personatges del curt d’ animació i han prestat la seva imatge al projecte de forma desinteressada.
 
 
 

Carme, Manel y Pedro van presentar l’ acte junt als nens. A l’ acte van assistir diverses personalitats de la vida social i cultural de Barcelona com la dissenyadora Rosa Clarà, entre d’ altres.

El curt d’ animació esta acompanyat d’ un documental que recull tot el procés de treball dels nens. Els dos documents s’ entregaran a les escoles en un pack de treball, amb un programa educatiu elaborat per Down España, que els hi permetrà treballar amb els alumnes conceptes com la igualtat, la no discriminació i el respecte per la diversitat humana.
 

EL MON ESTA DESENDREÇAT
 
L’ inspiració creativa d’ aquests dotze nens porta als sis protagonistes del curt a Xina, desprès de sobreviure a un cicló que ha desendreçat el mon.

S’ han separat famílies i amics, els països han canviat de lloc i comencen a aparèixer tot tipus de coses desendreçades. Però els seus creadors i protagonistes tenen una idea clara: ajudar a endreçar el mon.

Els protagonistes mostren com les seves diferencies no els han superat, sinó que els uneixen cada dia mes. D’ aquesta manera, el curt incita a nens i adults a reflexionar sobre conceptes com la solidaritat el treball en equip i la integració de persones amb discapacitat.    
 
                                                  Text i fotos de Xènia Gallego
 
 PARTNERS

El mundo al revés es una iniciativa dels treballadors del grup Havas Media que, fora del horari laboral i de forma altruista, dedicant el seu temps i experiència en el seu sector de la comunicació per ajudar a ONG, fundacions y associacions.
www.mundoalreves.es

 
La Fundación Invest for Children es una fundació internacional sense ànim de lucre, del Grup Invest Industrial, que treballa per aconseguir una vida millor per les persones amb discapacitat intel·lectual
www.investforchildren.org

 
Down España agrupa a 83 institucions de síndrome de Down de tota Espanya, i es l’ organització de referencia del Síndrome de Down al nostre país.
www.sindromedown.net

 
La Fundació Alain Afflelou fa les activitats de RSC de les òptiques Alain Afflelou. Desenvolupa accions de caràcter social com la campanya de prevenció del fracàs escolar i altres activitats relacionades amb la visió i la conducció.
www.alainafflelou.es/empresa/fundacion



ENTREVISTA DE RADIO MOLINS



El passat 19 de juny la Generalitat de Catalunya va anunciar per aquest curs 2012-2013 la reducció de les hores que destinen els equips de suport a acompanyar nens i nenes amb discapacitat, i l'augment del nombre d'alumnes que atenen. Ràpidament va córrer un manifest per la defensa de l’escola inclusiva signat per una pila d’associacions: Des de la Federació d’Associacions Catalanes de Pares de Persones Sordes, fins a la Coordinadora Síndrome de Down Catalunya, passant per universitats i facultats de psicologia, el Comitè Català de Persones amb Discapacitat, etc, etc.

Per parlar d’aquest concepte de l’escola inclusiva, el passat  24 d' octubre Radio Molins va convidar a l’ Oscar Navarro i la Nuria Gómez Montfort, pares de l’ escola La Sínia i membres de l’ escola inclusiva de La Sínia per oferir els seus punts de vista respecte a  aquest tema.

Aquí podeu escoltar l’ entrevista complerta!!